فهرست مطالب

فصلنامه آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
سال پنجم شماره 4 (پیاپی 20، زمستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/11/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • یعقوب قره داغی، سیدعلی شبستری اصل صفحات 1357-1361
    این مطالعه جهت تعیین میزان شیوع تخم گونه هایتوکسوکارا در پارک های عمومی شهر تبریز انجام گرفت. نمونه های خاک از 4-3 قسمت مختلف در مجموع 75 پارک عمومی شهر تبریز از مهر ماه سال 1387 تا مهرماه سال 1388 جمع آوری شدند و بعد از شناورسازی در آزمایشگاه، نمونه ها با میکروسکوپ نوری تشخیص داده می شدند. تخم گونه هایتوکسوکارا در 28 نمونه از مجموع 300 نمونه اخذ شده از 75 پارک عمومی پیدا شدند (3/9 درصد). تعداد تخمی که در هر میدان میکروسکوپی دیده می شد، بین 7-1 عدد متغیر بود. پایین بودن میزان آلودگی به تخم گونه های توکسوکارا در پارک های تبریز در مقایسه با سایر شهرهای جهان ممکن است ناشی از پایین بودن جمعیت سگ ها و همچنین اختلافات فرهنگی شهر تبریز با سایر شهرهای جهان از نظر وجود تفاوت هائی در چگونگی نگه داری و تغذیه این حیوانات باشد.
    کلیدواژگان: تخم توکسوکاراها، خاک پارک ها، سگ، تبریز
  • حسین نیک پیران، شهرام عباسی باهنر، پیمان بیژن زاد، مهدی تقوی ملایی صفحات 1363-1368
    اورنیتوباکتریوم رینوتراکئال یک باکتری گرم منفی، غیرمتحرک، میله ای شکل می باشد که باعث ایجاد بیماری های تنفسی در طیور شده و موجب ایجاد ضررهای اقتصادی فراوان در صنعت طیور می گردد. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت سرمی گله های گوشتی استان اردبیل از نظر آلودگی به اورنیتوباکتریوم رینوتراکئال بود. برای این منظور از تعداد 25 گله گوشتی در هفته آخر پرورش مجموعا 450 نمونه سرمی اخذ گردید و با استفاده از کیت الایزا IDEXX مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که 2/72 درصد (325) نمونه های اخذ شده از نظر آنتی بادی اورنیتوباکتریوم رینوتراکئال مثبت بودند، همچنین 8/27 درصد (125) نمونه های مورد آزمایش نیز از نظر عیار آنتی بادی مشکوک بودند و لازم به ذکر است که هیچ یک از نمونه های مورد آزمایش منفی نبودند. نتایج این مطالعه نشان داد که میزان آلودگی سرمی علیه ORT در گله های گوشتی استان اردبیل بالا می باشد. از آنجایی که عفونت با ORT اهمیت اقتصادی زیادی در صنعت طیور دارد، تهیه برنامه جامع برای کنترل و پیشگیری از این بیماری ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: اورنیتوباکتریوم رینوتراکئال، الایزا، اردبیل
  • آریا بدیعی، فرهاد موسی خانی، عباس برین، امیر حمیدی، محسن ظفری صفحات 1369-1378
    عامل بیماری یون، باکتری مایکوباکتریوم آویوم تحت گونه پاراتوبرکولوزیس است و هر ساله زیان فراوانی در سطح جهانی، از قبیل کاهش تولید، افت شاخص های تولید مثلی و حذف دام مبتلا را متوجه صنعت گاو شیری، می‏نماید. از دیگر سوی، این باکتری را یک پاتوژن زئونوز می دانند و تحقیقات جدید احتمال می دهند که این باکتری در ایجاد بیماری کرون در انسان، نقش داشته باشد. هدف این مطالعه مقایسه روش‏های تشخیص آزمایشگاهی الایزا، مشاهده مستقیم، کشت و Nested-PCR در شیر بالک تانک جهت تشخیص آلودگی شیر مخزن گله ها به باکتری مایکوباکتریوم آویوم زیرگونه پاراتوبرکولوزیس، می‏باشد. بدین منظور نمونه گیری از مخزن 100 دامداری صنعتی استان تهران صورت پذیرفت و این نمونه ها با هر چهار روش کشت شیر، مشاهده مستقیم، Nested-PCR و الایزا مورد بررسی قرار گرفتند که تعداد 82 نمونه (82%) در محیط کشت مثبت بوده‏اند، 94 نمونه(94%)در تستIS900 Nested PCR مثبت بوده‏اند و 98 نمونه(98%) با الایزا مثبت بوده‏اند. اما از کل نمونه های تست شده تنها 33 نمونه(33%) در مشاهده مستقیم مثبت بودند. تعداد چهار نمونه وجود داشت که در تست الایزا مثبت بودند ولی در تست PCR منفی شدند. این چهار نمونه به علاوه 12 نمونه دیگر که الایزای آنها مثبت بود، در مجموع 16 نمونه در محیط کشت، رشد باکتری نداشتند. در مجموع نتایج این مطالعه ارجحیت Nested PCR بر سایر روش‏های استفاده شده در این تحقیقرا، تایید می‏نماید.در ضمن نتایج این مطالعه نشان دهنده میزان بالای آلودگی به این باکتری در دامداری های استان تهران می‏باشد که نیازمند اقدامات جدی تری است.
    کلیدواژگان: یون، مایکوباکتریوم آویوم تحت گونه پاراتوبرکولوزیس، گاو، Nested، PCR، الایزا، کشت شیر، مشاهده مستقیم
  • منصور خاکپور، فرهاد ناظری، جلیل خندقی، جلال شایق صفحات 1379-1386
    اشرشیا کولای به عنوان فلور طبیعی در روده بزرگ و پاتوژن عمده مشترک میان انسان و دام قابل انتقال از طریق غذا بوده که عامل مهم عفونت های اسهالی در گاو به ویژه گوساله می باشد. در این پژوهش هدف شناسائی و جداسازی اشرشیا کولای وروتوکسیکوژنیک می باشد که با مراجعه به کشتارگاه تبریز به طور تصادفی 43 نمونه مدفوعی از گوساله ها و 151 نمونه مدفوعی از گاوها اخذ و به آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز منتقل گردید. پس از غنی سازی نمونه ها و کشت در محیط های کشت نتایج ذیل به دست آمد: از 194 نمونه اخذ شده 113 مورد اشرشیا کولای جدا شد که 85 نمونه سوربیتول مثبت و 28 نمونه سوربیتول منفی بودند از 85 نمونه سوربیتول مثبت، 19 نمونه گوساله و 66 نمونه گاو و از 28 نمونه سوربیتول منفی، 13 نمونه گوساله و 15 نمونه گاو بودند. همچنین تست سرولوژی برای مشخص کردن سروتیپ های اشرشیا کولای غیر O157روی نمونه های سوربیتول مثبت انجام گرفت که 9 نمونه گوساله و 33 نمونه گاوی واکنش مثبت نشان دادند. سپس روی 28 نمونه سوربیتول منفی و 85 نمونه سوربیتول مثبت تست PCR با استفاده از سکانس ژن های STx1 و STx2 انجام گرفت که 19 نمونه از 28 نمونه سوربیتول منفی و 7 نمونه از 85 نمونه سوربیتول مثبت اشرشیا کولای وروتوکسیکوژنیک بودند. نتایج نشان دهنده وجود مقادیر نسبتا بالای اشرشیا کولای وروتوکسیکوژنیک در مدفوع گاوها و گوساله های کشتاری در کشتارگاه تبریز می باشد.
    کلیدواژگان: اشرشیا کولای وروتوکسکوژنیک، گاو، گوساله، کشتارگاه تبریز، PCR
  • اصلان آقاحسین فنی، عباس برین *، فرهاد موسی خانی، آرش قلیانچی لنگرودی صفحات 1387-1395
    در سال 1377 یک اپیدمی از آنفلوانزای پرندگان در ایران شیوع پیدا نمود که عامل بسیاری از تلفات در مرغداری های ایران گشت. تحقیقات به عمل آمده نشان داد که عامل پیدایش این همه گیری، ویروس آنفلوانزای پرندگان با تحت تیپ H9N2 می باشد. به جهت درمان و پیشگیری عفونت های ناشی از ویروس های آنفلوانزای A در جهان، داروهای ضد آنفلوانزای آمانتادین و ریمانتادین (آدامانتان ها) مورد استفاده قرار می گرفتند که با افزایش مقاومت ویروس آنفلوانزا در برابر این داروها در سال های اخیر استفاده از آنها محدود گردیده است. در یک بررسی مقایسه ای بین سال های 1377 تا 1388 در ایران، به جهت ارزیابی مقاومت به آمانتادین در ویروس های آنفلوانزای A پرندگان تحت تیپ H9N2 تحقیقات خود را بر ساختار ژنتیکی ویروس، جائی که آمانتادین بیشترین اثر خودرا روی کانال پروتئینی M2برجای می گذارد، معطوف نمودیم. دو گروه ویروس آنفلوانزای پرندگان با تحت تیپ H9N2 مشتمل بر پنج نمونه ویروس مورد بررسی، مربوط به دو دوره زمانی (1385-1377 و 1388-1386) در تخم مرغ جنین دار جداسازی شدند، سپس تحت آزمایشات واکنش های زنجیره ای پلیمراز به روش نسخه برداری معکوس (RT-PCR) و الکتروفورز بر روی ژل آگاروز قرارگرفته و جهت تعیین توالی فرستاده شدند. تحلیل توالی ژنی پروتئین ماتریکس M2 نشان می داد که در قسمت های مجزا ازاین توالی، تعویض اسیدهای آمینه نسبت به توالی مورد توافق رخ داده است و کلیه جدایه های مقاوم، جهش های نقطه ای سرین به آسپارژین (S31N) را که در جایگاه 31 منجر به مقاومت به آمانتادین می شود، در برداشتند. در بررسی که جهت تعیین آگاهی از تاثیرپذیری ویروس های آنفلوانزای پرندگان به آمانتادین صورت گرفت مقاومت به آمانتادین در ویروس های آنفلوانزای پرندگان تحت تیپ H9N2 در ایران در سال های 1386 تا 1388 گزارش شد. از این رو توصیه می گردد جهت درمان و پیشگیری عفونت های ناشی از ویروس های آنفلوانزای پرندگان تحت تیپ H9N2 در مزارع، مصرف خودسرانه آمانتادین صورت نپذیرد. همچنین به نظر می رسد آزمایشات عملی تاثیرپذیری دارو در شرایط درون تنی نیز، می تواند متضمن استعمال موثر آن دارو گردد.
    کلیدواژگان: تحت تیپ H9N2، پروتئین ماتریکس M2، مقاومت به آمانتادین، ویروس های آنفلوانزای پرندگان
  • محسن ایماندار، علی حسن پور، غلامرضا عبدالله پور، هادی حق پناه صفحات 1397-1403
    لپتوسپیروز یک بیماری باکتریایی مشترک بین انسان و دام و با انتشار جهانی است که منبع اصلی آن جوندگان و حیوانات وحشی می باشند که لپتوسپیراها را در ادرار خود دفع می کنند. این بیماری در انسان و در تمام پستانداران اهلی و وحشی بروز می کند. این بیماری در گاو موجب تب، هموگلوبینوری، زردی، سقط جنین، ورم پستان، کاهش تولید شیر، اختلالات تولیدمثلی و مرگ می گردد و مهمترین عوارض آن در گوسفند، سقط جنین و پیلونفریت است. هدف از این مطالعه، بررسی فاکتورهای خطر ایجادکننده بیماری لپتوسپیروز و ارتباط آن با میزان شیوع بالای این عفونت در گله های گوسفندی بود. بر همین اساس تعداد 260 نمونه سرمی از بین 20 گله گوسفندی جمع آوری گردید. سپس با آزمایش آگلوتیناسیون میکروسکوپی (Microscopic agglutination test) و با استفاده از 6 نوع آنتی ژن زنده لپتوسپیرا اینتروگانس شامل: پومونا- کنیکولا- ایکتروهموراژیه- گریپوتیفوزا- هارجو و بالوم مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج به دست آمده از آزمایش MAT حاکی از آلودگی 46/28 درصدی نمونه های سرمی بود. عمده آلودگی مربوط به نمونه ها به گوسفندانی اختصاص داشت که در محیط های باتلاقی زندگی می کردند، طوری که 28/70 درصد نمونه های مثبت را شامل می شد. در بین نمونه های مثبت 25/56 درصد نمونه ها با سروتیپ کنیکولا واکنش مثبت نشان دادند. از سوی دیگر، 56/76 درصد از نمونه های مثبت به گوسفندانی تعلق داشت که جوندگان به خصوص موش در محیط زندگی آنها به تعداد بسیار زیاد مشاهده شده بود. در مورد گوسفندانی که بستر نگهداری آنها مرطوب و خیس بود، 60درصد از نمونه های مثبت را به خود اختصاص دادند و در نهایت اینکه بیشترین فراوانی نمون های مثبت دامی در محدوده سنی 3 تا 6 سال قرار داشتند، به عبارتی دیگر با افزایش سن حیوانات، میزان شیوع این بیماری هم افزایش یافته است. پس با توجه به نتایج به دست آمده، افزایش سن حیوانات، زندگی در محیط های باتلاقی با بستر مرطوب، وجود سگ نگهبان آلوده در کنار گله و نیز وجود تعداد زیاد جوندگان در محیط را می توان به عنوان برخی فاکتورهای خطر رخداد شیوع سرولوژیک لپتوسپیروز مورد اهمیت و تاکید قرار داد.
    کلیدواژگان: فاکتورهای خطر، شیوع لپتوسپیروز، MAT، گله های گوسفند
  • عبدالله عراقی سوره، عبدالله حبیب ساوچبلاغی صفحات 1405-1410
    هدف از تحقیق حاضر تعیین میزان فراوانی آبسه های کبدی و علل باکتریایی ایجاد کننده آن در گاوهای کشتار شده در کشتارگاه ارومیه می باشد. در بازرسی پس از کشتار 2179 لاشه گاو، در 36 مورد (65/1%) آبسه کبدی مشاهده گردید. از تمامی آبسه ها کشت هوازی و بی هوازی به عمل آمد و جدایه ها به شرح زیر شناسایی گردید: آرکانوباکتریوم پیوژنز، فوزوباکتریوم نکروفوروم، اشریشیا کلی، استافیلوکوک، پزودوموناس ایروژنوزا، استرپتوکوک و کورینه باکتریوم پزودوتوبرکلوزیس. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که آرکانوباکتریوم پیوژنز با فراوانی33/58%، مهم ترین جدایه و فوزوباکتریوم نکروفوروم با فراوانی77/52 %، دومین جدایه مهم آبسه های کبدی گاوهای شهرستان ارومیه می باشند. کورینه باکتریوم پزودوتوبرکلوزیس با فراوانی 55/5%، برای اولین بار در این تحقیق از آبسه های کبدی گاوها گزارش می شود.
    کلیدواژگان: کورینه باکتریوم پزودوتوبرکلوزیس، آبسه کبدی، گاو
  • رامین کفاشی الهی، میرهادی خیاط نوری، جواد محمودی صفحات 1411-1417
    گیاه سنبل الطیب با نام علمی والریانا آفیسینالیس (Valerina officinalis) متعلق به خانواده والریناسه (Valerinaceae) که به علف گربه نیز معروف استبه طور سنتی به عنوان خوشبو کننده، آرام بخش وخواب آور مصرف می گردد. این گیاه از طریق گیرنده های گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) عمل می کند یعنی باعث افزایش گابا در محل سیناپس می گردد و بدین وسیله این گیرنده ها را تحریک می کند. کتامین نیز جزء داروهای بیهوشی عمومی انفکاکی می باشد که انتقال پیش عقده ای در عقده های سمپاتیکی را بلوک نموده، همچنین باعث کاهش بازجذب گابا در مغز می شود و از این طریق غلظت این میانجی عصبی مهاری افزایش می یابد. دیازپام از دسته داروهای بنزودیازپینی است و احتمالا وسیع ترین کاربرد را در بین این گروه از داروها دارد. به نظر می رسد والرین به عنوان گیاهی که گربه ها علاقه وافری نسبت به بلع و استنشاق آن نشان می دهند بتواند به عنوان یک عامل موثر و کارآمد به جای سایر داروهای آرام بخش یا در ترکیب با آنها استفاده گردد. در مطالعه حاضر اثرات تضعیفی سه گروه دارویی کتامین، دیازپام + کتامین و والرین + کتامین بر روی CNS مقایسه گردید. در این مطالعه (تجربی- مداخله ای) از 8 قلاده گربه جنس نر بالغ بومی موکوتاه که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، استفاده گردید. گربه ها تحت تجویز سه گروه دارویی کتامین به صورت تنها، ترکیب دیازپام به عنوان پیش درمانی و کتامین به عنوان داروی اصلی و ترکیب والرین خوراکی به عنوان پیش درمانی و کتامین به عنوان داروی اصلی قرار گرفتند. درجه تضعیف CNSنیز با مقیاس های تضعیف CNS مانند بی دردی، آتاکسی ملایم و... در هر گروه ثبت گردید و سپس مقایسه اثرات تضعیفی این سه گروه بر روی CNS صورت گرفت. تجویز هم زمان داروی دیازپام به صورت پیش بیهوشی با داروی کتامین، اثرات کتامین را به شدت افزایش داد و عمق و طول مدت تضعیف CNS را در مقایسه با تجویز انفرادی کتامین افزایش داد. همچنین مدت بی دردی یا زمان اوج اثر دارو افزایش یافت. داروی والرین خوراکی به صورت پیش بیهوشی اثرات تضعیفی کمتری در مقایسه با دیازپام از خود نشان داد و تجویز این دارو همزمان با کتامین طول و عمق بیهوشی را کاهش داد.
    کلیدواژگان: والرین، کتامین، دیازپام، تضعیف CNS
|
  • Y. Garedaghi, S.A. Shabestari, Asl Pages 1357-1361
    This study was carried out for the presence of Toxocara SPP. Eggs in public parks in the city of Tabriz, east Azerbaijan province, Iran. Soil samples were collected from total 75 existing public parks in Tabriz from September 2008 to September 2009. Soil samples were collected from 3-4 distinct sites in the same area. The flotation material was analyzed under the light microscope. Toxocara SPP. Eggs were found in 28 samples of total 300 taken samples from 75 public parks showed a contamination rate of 9.3%. The number of observed Toxocara eggs in each microscopic field was varied from 1-7. Low rate of contamination with Toxocara SPP. Eggs in Tabriz parks might be due to lower dog population and cultural differences (Diet and hausbandary conditions) of present study in this city in comparison of other cities of the world.
    Keywords: Toxocara eggs, Parks soil, dog, Tabriz
  • H. Nikpiran, Sh Abbasi Bahonar, P. Bijanzad, M. Taghavi Molaii Pages 1363-1368
    Ornithobacterium rhinotracheale (ORT) is a gram negative, non-motile, and rod shaped bacterial pathogen causing respiratory tract disease in poultry and cause economic losses in poultry industry. The Objective of this study, was investigation of serological status of Ardabil province broiler flocks in view of ORT infection. For this purpose from 25 broiler flocks, 450 serum samples were taken in last week of age, and then investigated with IDEXX ELISA kit. Results showed that 72.2 percent (325 samples) of samples were positive to antibodies against ORT and the remaining samples 27.8 percent (125 samples) were suspicious and non of samples were negative.In conclusion, the results of this study indicated that the prevalence of ORT antibodies is high in the broiler flocks of Ardabil province. Due to the economical importance of ORT infection it might be necessary to prepare a general prevention and control plan to tackle this emerging disease.
    Keywords: Ornithobacterium rhinotracheale, ELISA, IDEXX
  • A. Badiei, F. Mousakhani, A. Barin, A. Hamidi, M. Zafari Pages 1369-1378
    Causative agent of Johne’s diseases is Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis (MAP) and each year, it hurts dairy cattle industry worldwide by depression of production and reproductive indexes and culling of affected animals. This bacteria is known as a zoonotic pathogen and recent researches explain its probable role in Crohn’s disease in humans. This study compared four laboratory diagnostic tests; including Enzyme Linked ImmunoSorbent Assay (ELISA), direct microscopic examination, milk culture and Nested-PCR for diagnosis of herds bulk tank milk infection with MAP bacteria. 100 bulk tank milk samples were obtained from 100 industrial dairy herds of Tehran province. Samples were screened by four tests and 82 samples (82%) detected as positive in culture media, 94 milk samples (94%) were positive by Nested-PCR test and 98 samples were positive in ELISA test results (98%). But direct microscopic examination identified just 33 milk samples as positive. Four positive samples of ELISA test were detected as negative samples by Nested-PCR. These 4 samples in addition to 12 other samples which diagnosed as positive by ELISA, had no growth in culture media (16 samples). These results indicated superiority of Nested-PCR among these four tests for diagnosis of bulk tank milk infection with MAP bacteria. Furthermore, the results represent high prevalence of MAP bacteria in bulk tank milk of dairy herds in Tehran province and it needs more serious eradication efforts.
    Keywords: Johne's diseases, Mycobacterium avium, Subspecies paratuberculosis, Cattle, Nested, PCR, ELISA, Milk calture, Direct microscopic examination
  • M. Khakpour, F. Nazeri, J. Khandagi, J. Shaieg Pages 1379-1386
    E.coli is natural flour in large intestine and main common pathogen between human and animal , and its transportable by food , that its important cause of diarrhea infections in cows , particularly in calves. The aim of this survey is identify and separating E.coli and verotoxicogenic, that by referring to Tabriz slaughterhouse in chance 43 excrement samples from calves and 151 excrement samples from cows has been taken and transport to microbiology laboratory of veterinary faculty of Islamic azad TabrizUniversity. After in riching the samples and culturing in plates this results has been taken: From 194 taken samples, 113 E.coli samples were separated that were 85 positive sorbitol samples and 28 negative sorbitol samples .From 85 positive sorbitol samples were 19 samples of calves and 66 samples of cows and from 28 negative sorbitol samples were 13 samples of calves and 15 samples of cows. Also serological test accomplished for determining E.coli non O157 serotypes on the positive sorbitol samples that 9 samples of cows and 42 samples of cows demonstrate positive reaction, then on 28 negative sorbitol samples and 85 positive sorbitol samples, the PCR test accomplished by using secans of stx1, stx2 gens, that 15 samples of 28 negative sorbitol samples and 19 samples of 42 positive sorbitol samples were E.coli and verotoxicogenic. The result demonstrated that high amount of E.coli and verotoxicogenic exist in excrement of cows and calves slaughtered in Tabriz slaughterhouse.
    Keywords: Verotoxicogenic E.coli, cow, Calve, Tabriz slaughterhouse, PCR
  • Aghahossein, Fannia., Barina., Moosakhanif., Ghalyanchi, Langeroudi, A Pages 1387-1395
    Spread of an epidemic of avian influenza in 1998 in Iran was the cause of many deaths on farms. Research shows that made the emergence of this epidemic of avian influenza virus subtype H9N2. Anti-influenza drugs amantadine and rimantadine (Adamantane) were used for the treatment and prevention of infections caused by influenza A virus, but the use of these medications has been limited in recent years with increased resistance in the world. In a comparative study between the years 1998 to 2009 in Iran, to evaluate resistance to amantadine, the avian influenza A virus of subtype H9N2, we focused our research on the genetic structure of viruses, amantadine where most of their leaves left on the channel protein M2. Two groups of avian influenza A virus H9N2 subtype, were isolated in eggs with embryos, including five samples of the virus to two periods (1998-2006 and 2007-2009), then were the polymerase chain reaction tests using reverse transcription (RT-PCR) and electrophoresis on agarose gel and were sent for sequencing. The M2 sequence analysis displayed in different separate parts of this sequence as to consensus sequence that was amino acid changes together. And all of resistant isolates contained the point mutations (Ser to Asn) S31N at position 31 that could confer resistance to amantadine. The study took place, to determine the effectiveness of awareness of avian influenza viruses to amantadine, was reported, amantadine resistance in H9N2 subtype avian influenza viruses in the years 2007 and 2009 in Iran. Therefore, it is recommended to avoid the arbitrary use of amantadine to treat and prevent infections from avian influenza viruses of H9N2 subtype in the farms. Furthermore, it seems practical tests of the drug influence invivo, can ensure effective use of the drug.
    Keywords: Amantadine resistance_Avian influenza A virus_H9N2 subtype_Matrix protein M2
  • M. Imandar, A. Hassanpour, Gh.R. Abdollahpour, H. Haghpanah Pages 1397-1403
    Leptospirosis is a worldwide bacterial zoonoses that its main source are wild animals and rodents That leptospirals excrete in their urine. This disease causes fever, hemoglobinuria, jaundice, abortion, mastitis, reduced milk production, reproductive disorders and death in cattle, that major complications in sheep are abortion and pyelonephritis. The purpose of this study is the evaluation of risk factors for leptospirosis disease and its association with high prevalence of infection in the sheep flocks. Accordingly, 260 serum samples were collected from 20 flocks of sheep. Then with microscopic agglutination test (MAT) using 6 live antigen Leptospira interrogans include Pomona , canicola, icterohaemorrhagiae, gryppotyphoza, ballum and hardjo was studied. MAT test results of the serum samples showed the contamination was 28.46%. Most contamination of the samples was allocated to sheep who lived in swampy areas, so that 70.28% of positive samples were included. 56.25% of positive samples among the samples showed positive reaction with serotype canicola. On the other hand, 76.56% of the positive samples belonged to animals which in their environment, rodents in very large numbers were observed. The sheep that kept in moist and wet environment to be had 60% of positive samples , and finally the highest frequency of positive animals were ranged among ages 3 to 6 years old, the incidence of the disease increased in older animals. By attention to the results, increasing of age, living in swampy and wet bed, being infectious dogs in side of flocks and also very large number of rodents in environment are of the most important causes of seroprevalense of leptospirosis.
    Keywords: risk factors, Prevalence of leptospirosis, MAT, Flocks of sheep
  • A. Araghi, Sooreh, A. Habib, Savodjbolaghi Pages 1405-1410
    The purpose of this research was to determine frequency and bacterial agents of hepatic abscesses of cattle slaughtered at Urmia abattoir, Iran.Post-mortem examination of 2179 cattle showed that 36 (1.65%) exhibited liver abscesses. All abscesses were cultured for aerobic and anaerobic bacteria. Isolates were identified as follows: Arcanobacterium pyogenes, Fusobacterium necrophorum, Escherichia coli, Staphylococcus spp., Pseudomonas aeruginosa, Streptococcus spp. and Corynebacterium pseudotuberculosis. This study revealed that A. pyogenes is the most important isolate of liver abscesses (58.33%) and F. necrophorum is the second important isolate of liver abscesses (52.77%) in cattle of Urmia district. In the present study C. pseudotuberculosis is reported for the first time from bovine liver abscesses (5.55%).
    Keywords: Corynebacterium pseudotuberculosis, Hepatic abscess, Cattle
  • R. Kaffashi Elahi, M.H. Khayat Nouri, J. Mahmoudi Pages 1411-1417
    Valeriana officinalis is a medicinal plant used in alternative medicine for its sedative and anxiolytic properties. It acts trough GABA receptors increases GABA in synaptic space and stimulates GABA receptors. Ketamine and diazepam also acts trough GABA mechanism but with a different pathway. The purpose of our study was to investigate the sedative effects on cats of valerian extract that extremely beloved by cats in combination with ketamine, and evaluate the possibility of its usage in cats and change the routine methods of anti-anxiety and restraining method. 24 healthy short haired mature male cats randomly selected, fed with standard ration and water ad libitum , were divided into three groups G1, G2, G3, received ketamine(11mg/kg), ketamine-diazepam(1mg/kg), and ketamine-valerian (1250 µg/kg PO) respectively. Rate of CNS depression were evaluated by; onset time of effects, peak score, and duration of peak score, total time of effects and highest recorded score. Scores obtained by ataxia, time at which falling recumbent and pinch test over anus, tail and Achilles tendon. This experiment was conducted as blind. Statistical analysis made by variance analysis (ANOVA) and Tukey test, at a significance level of 5% (p
    Keywords: Valeriana officinalis, Diazepam, ketamine, CNS depression